EläinsuojeluTeemme eläinsuojelutyötä yhteistyössä Kymenlaakson alueella eläinlääkäreiden, eläinsuojeluyhdistyksien ja muiden viranomaisten kanssa. Pääperiaatteena eläinten kokonaisvaltainen hyvinvointi, tiedottaminen ja valistustyö eläinten tunnistusmerkintöjen tarpeellisuudesta ja eläinten hyvästä kohtelusta. Olemme myös järjestäneet eläinten tunnistusmerkintä ja leikkaustapahtumia. 

 Teemme erittäin tiivistä yhteistyötä Pyhtään lintuhoitolan kanssa, toimittaen lintuja Pyhtäälle, joita ilmoittajat eivät syystä tai toisesta saa itse toimitettua hoitolalle. Autamme ja ohjeistamme myös lintujen pyydystämisessä ja muissa niitä koskevissa asioissa. Kustannamme polttoaineet näissä tapauksissa itse, saamatta mitään taloudellista avustusta. Ohjeistamme ihmisiä myös muihin luonnonvaraisiin eläimiin liittyen ja tarvittaessa myös niihin liittyvissä toimenpiteissä. Otamme luonnonvaraisia eläimiä tarvittaessa väliaikaisesti yhdistykselle sijoitukseen ja toimitamme jatkohoitoon niille kuuluville tahoille. 

 Toimintaamme on myös kuulunut Kouvolalaisten eläintenomistajien ohjeistus ja tukeminen heidän omien lemmikkiensä hoidossa. Tarvittaessa eläimenomistajan joutuessa esimerkiksi pidemmäksi aikaa sairaalaan, olemme tarjonneet lemmikille luotettavan ja turvallisen hoitopaikan kodinomaisessa ympäristössä. 

Toimintaamme kuuluu myös toimia tarvittaessa viranomaisten toimittamien eläinten sijoituspaikkana. Omistajan elämäntilanteen muuttuessa olemme myös ottaneet luovutuksena lemmikkieläimiä yhdistykselle uuden kodin etsintää varten. Meillä eläimet leikataan, madotetaan, tunnistusmerkitään ja tarkastetaan eläinlääkärin toimesta ennen uuteen kotiin muuttoa. 

Kouvolan valvontaeläinlääkärin ja Kouvolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen tiedot löytyvät linkit sivulta.